Wat is leuk werk?

mei 4, 2022 1 Comment

Leuk werk is heel persoonlijk. Sommige mensen houden ervan om omringd te zijn door veel collega’s, anderen weer niet. Weer anderen kiezen een baan op basis van de hoogte van de salaris en andere kijken meer naar collegialiteit. Kortom waar jouw keuzes op gebaseerd zijn,  is alleen belangrijk voor jou. Het maakt niet uit, zolang je je werk maar leuk vindt. 

Als je nog niet weet wat leuk werk is, kun je jezelf een aantal vragen stellen. Beginnend bij:

 1. Wie ben ik?
 2. Wat wil ik?
 3. Wat kan ik?

Dit noemen ze de oriënterende fase. In deze fase ontdek je welke rol je in een team fijn vindt, wat je kwaliteiten zijn en je sterke eigenschappen. Wanneer je dit helder hebt dan wordt het tijd voor de volgende stap. De antwoorden op de 3 vragen moet je nu vertalen naar kenmerken van een baan.

Zoals:

 1. Is deze baan uitdagend genoeg voor mij?
 2. Is deze baan afwisselend genoeg voor mij?
 3. Wil ik lichamelijk werk doen of toch meer sociaal actief zijn?
 4. Kan ik mezelf verder ontwikkelen binnen deze functie?

Kortom als je dit op een rij hebt, dan kun je gemakkelijker een baan kiezen wat je leuk vindt. Het gaat tenslotte om werkplezier. Werk om te leven, leef niet om te werken! 

1 Comment

 1. Farida
  juni 24, 2022

  helemaal mee eens

Leave a Comment

Your email address will not be published.